Homepage  >  C12-15 ALKYL BENZOATE​

C12-15 ALKYL BENZOATE​

Další názvy:
ALKYL (C12-C15) BENZOATE
ALKYL BENZOATE
BENZOIC ACID, C12-15 ALKYL ESTERS
C12-15 ALCOHOLS BENZOATE
C12-15 ALKYL ESTERS BENZOIC ACID
Benzoic acid, C12-15 alkyl ester

Funkce:

  • změkčovadlo-změkčuje jinou látku, která by se jinak jen těžko deformovala, roztírala nebo zpracovávala, a činí ji poddajnější a jako přísada, která působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti jemný a hladký vzhled
  • jako přísada, která zabíjí, zabraňuje,nebo omezuje růst, nebo množení mikroorganismů
  • pleťový kondicionér-zlepšuje, nebo udržuje pokožku v dobrém stavu

Obecné informace:

  • je ve formě čiré olejovité kapaliny
  • je to směs esterů kyseliny benzoové (benzoic acid) a alkoholů s dlouhým řetězcem (C12-15)
  • používá se především pro své zvláčňující vlastnosti
  • má dobrou schopnost dispergovat pigmenty a další látky
  • má dobrou roztíratelnost a zanechává kůži suchou, nelepivou a nemastnou
  • snižuje také pocit mastnoty jiných olejů v produktu
  • má antimikrobiální vlastnosti
  • vhodný i pro citlivou pleť
  • zjemňuje a vyhlazuje pokožku a činní ji tak vláčnou a hedvábnou
  • je ne-komedogenní a neproniká kůží
  • je považován za nedráždivý (pro kůži i oči) a ne-senzibilizující
  • v testech nebyl mutagenní, toxický a ani genotoxický
  • jeho maximální koncentrace použití je cca 60%
  • obvyklá koncentrace použití je 1% až 15%

Použití:

  • přípravky na opalování
  • přípravky pro zralou pleť
  • hydratační přípravky
  • vlasové gely
  • rtěnky
  • spreje na vlasy
  • šampony aj.


© 2014 VMD Drugstore, Cosmetics CZ