PRODEJ SCHVÁLENÝCH testů na COVID-19 již od 99 Kč
Homepage  >  Ceramide 3

Ceramide 3

Další názvy:
1,3,4-OCTADECANETRIOL, 2-OCTADECANAMIDE
2-OCTADECANAMIDE 1,3,4-OCTADECANETRIOL
STEAROYL-4-HYDROXYSPHINGANINE
STEAROYL-C18-PHYTOSPHINGOSINE
Ceramid Iii

Funkce:

  • jako přísada, která které zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje pružnost
  • vlasový kondicionér-zlepšuje vzhled a pocit z vlasů, zvyšuje jejich objem, poddajnost, lesk, nebo zlepšuje strukturu vlasů, které byly fyzicky poškozené nebo chemicky ošetřené

Obecné informace:

  • jsou to chemicky identické molekuly, které se přirozeně vyskytují v kůži
  • přispívá k vytvoření lipidové bariéry
  • v kosmetice se především používá k obnovení, posílení a zachování integrity kožní bariéry, napomáhá prevenci ztráty transepidermální vody, výrazně udržuje hydrataci a elasticitu a zabraňuje pronikání škodlivých látek
  • usnadňuje pronikání dalších účinných látek do hlubších vrstev kůže
  • účinně snižuje drsnost povrchu pokožky i při velmi nízkých koncentracích (0,05%)
  • používá se v koncentracích od 0,05% do 0,5%, nebo dokonce až 1%
  • rozpustný při vysokých teplotách (min.90°C)
  • vyrábí se především fermetací
  • je vhodný zejména pro dlouhodobou ochranu a opravu citlivé, suché, nebo stárnoucí pleti
  • dokáže vlasy uchránit před UV zářením a chemickým poškozením, zesvětlit tmavé skvrny a působit proti vráskám

Použití:

  • make-upy s UV faktorem
  • pleťové a tělové hydratační krémy
  • rtěnky
  • podkladové krémy
  • kondicionéry
  • šampony
  • korektory
  • anti-age přípravky
  • opalovací krémy
  • BB krémy aj.


© 2014 VMD Drugstore, Cosmetics CZ