Artdeco a Glov sleva 40% při zadání kódu VMD40
Homepage  >  Glycol Distearate

Glycol Distearate

Další názvy: 
Ethylene Glycol Distearate

Obecná charakteristika:

  • je to diester kyseliny stearové a ethylenglykolu
  • přidává se do kosmetiky pro svůj zvláčňující efekt
  • přirozeně se vyskytuje v některých druzích olejnin a tuků
  • při pokojové teplotě je to pevný, krémově zbarvený vosk, ale může se také prodávat ve formě vloček
  • je dobrým pomocníkem pro udržení hydratace
  • díky tomu že výrobku dodává perleťovou barvu, stává se atraktivnějším pro uživatele
  • považuje se za zdraví neohrožující chemickou složku
  • ojediněle se ale u uživatelů s citlivou kůží může vyskytnout její dočasné podráždění
  • nepůsobí rakovinové bujení, ani neovlivňuje reprodukční, ani jiné orgánové systémy

Použití:

  • šampony
  • sprchové gely
  • výrobky na nohy
  • výrobky nehtové péče


© 2014 VMD Drugstore, Cosmetics CZ