Homepage  >  Sodium Citrate

Sodium Citrate

Další názvy:
1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2-HYDROXY-, TRISODIUM SALT
1,2,3PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2HYDROXY, MONOSODIUM SALT
1,2,3PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2HYDROXY, TRISODIUM SALT
2-HYDROXY- MONOSODIUM SALT 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID
2-HYDROXY- TRISODIUM SALT 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID
2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, MONOSODIUM SALT
2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, TRISODIUM SALT
2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID,TRISODIUM SALT
CITRIC ACID, MONSODIUM SALT
CITRIC ACID, TRISODIUM SALT

Funkce:

  • jako přísada, která se používá k vyrovnání pH kosmetických výrobků

  • jako přísada, která minimalizuje změnu pH roztoku po přidání kyseliny nebo zásady do roztoku 

  • jako přísada, která deaktivuje kovové ionty tak, aby se zabránilo zkažení kosmetického přípravku   

  • k maskování základního zápachu

Obecné informace:

  • je ve formě bílého krystalického prášku (může být také v jiných formách)

  • je to sůl kyseliny citronové

  • v koncentracích, ve kterých se používá v kosmetice je považován za bezpečný, nedráždivý (kůže i oči) a ne-senzibilizující

  •  má také antioxidační vlastnosti

  • může být použit ve všech typech kosmetických přípravků (i pro malé děti)

Použití:

  • šampony

  • kondicionéry

  • hydratační přípravky

  • pleťové čistící přípravky

  • přípravky pro zralou pleť

  • v potravinářství (E331)

  • v lékařství aj.

 



© 2014 VMD Drugstore, Cosmetics CZ